kwitnace-biale-owocowe-drzewo-kwiaty-2

KOMUNIE oraz CHRZCINY 

Na te wyjatkowe chwile zapraszamy serdecznie do Restauracji Grube Ryby położonej w cichej i spokojnej okolicy. Przyjęcie składa się z obiadu oraz zimnego bufetu.  Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, jesteśmy w stanie zagwarantować Państwu najwyższy standard obsługi oraz wyśmienite potrawy.

Wychodząc na wprost Państwa oczekiwaniom przygotowaliśmy kilka propozycji dań, które można dowolnie ze sobą komponować w zestawy. Przedstawiamy propozycję szwedzkiego bufetu, słodkości oraz menu dla najmłodszych uczestników przyjęcia.

Poniżej przedstawiamy przykładowe propozycje menu do skomponowania własnego zestawu.

Przystawka:

Roladka z indyka faszerowana szpinakiem Łosoś wędzony na sałacie z oliwą
i octem balsamicznym
Trójkąciki pasztetu
z orzechami i żurawiną
Płatki kurczaka w occie balsamicznym na kruchej sałacie z melonem i granatem Szachownica z arbuza i sera fety
z szynką parmeńską i jasnym balsamico
Roladka z łososia na musie z avocado

Zupa:

Rosół z makaronem lub kołdunami Krem pomidorowy z ziołowymi grzankami Krem dyniowy
Minestrone Krem chrzanowy z boczkiem Krem grzybowy

Danie główne:

Polędwiczki wieprzowe w sosie  z leśnych grzybów z opiekanymi ziemniaczkami i fasolką szparagową Kurzak faszerowany suszonymi pomidorami i szpinakiem z gratin ziemniaczanym i warzywami papardele Łosoś w sosie koperkowym z ryżem i bukietem warzyw gotowanych
Kaczka z musem jabłkowym oraz kluską śląską i czerwonymi buraczkami Kotlet schabowy z ziemniakami z wody i mixem surówek Pstrąg pieczony z frytkami i bukietem sałat

Deser:

Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną Sałatka owocowa z lodami i bitą śmietaną Mus czekoladowy z wiśniami
Beza Pavlova z owocami, sosem malinowym i bitą śmietaną Gruszka w czerwonym winie z lodami czekoladowymi lub miętowymi oprószona kokosem Tiramisu

Napoje/bez ograniczeń:

Napoje ciepłe: Kawa/cukier/mleko Herbata/cukier/cytryna
Napoje zimne: Woda mineralna/gazowana/niegazowana Soki owocowe

Słodki kącik:

  • 3 rodzaje ciast (np. sernik, szarlotka, ciasto czekoladowe, ciasto jogurtowe, makowiec) lub 3 rodzaje mini deserków (panna cotta, mus czekoladowy, crème brule)
  • Owoce sezonowe lub owoce filetowane

Szwedzki bufet/ do wyboru 5 pozycji/:

Patery wędlin oraz mięs pieczonych Teriny mięsne Patery serów rodzajowych
Tymbaliki drobiowe Mini tortille mięsne i warzywne Koreczki caprese
Koreczki śledziowe Szaszłyki drobiowe z sosem słodko-kwaśnym Śliwka w boczku
Pieczarki panierowane z sosem czosnkowym Pieczywo mieszane Sosy: ketchup, musztarda, chrzanowy, czosnkowy
Sałatka: jarzynowa, grecka, makaronowa z kurczakiem, z wołowiną na ostro, hawajska z ananasem
 
                                                         MENU DZIECIĘCE:
Menu dziecięce* – 50,00zł/os.*
Zupa: Rosołek z makaronem
Danie główne: Fileciki z kurczaka z domowymi frytkami lub ziemniaczkami z surówką z marchewki i jabłka
Deser: Sałatka owocowa z lodami i bitą śmietaną
Napoje gorące: Herbata, soki owocowe, woda mineralna
Napoje zimne: Soki owocowe/woda mineralna

*możliwość korzystania z zimnej płyty jeżeli jest zamówiona do menu dla dorosłych

Cena menu ustalana jest indywidualnie po uzyskaniu informacji o wybranych potrawach przez Państwa.
W cenę wliczona jest obsługa kelnerska oraz podstawowa dekoracja Sali (białe obrusy, pokrowce na krzesła, kwiaty na stołach).

Komunie realizujemy przy zamówieniu od minimum 120 zł/os. dorosłą