25-08-2012-006

MENU WESELNE

Mając na uwadze różnorodne gusta naszych Gości przygotowaliśmy kompleksową ofertę rozmaitych propozycji menu weselnego.  Zaletą takiego systemu jest możliwość skomponowania własnego zestawu. Poruszając się na poziomie tej samej kategorii cenowej można dowolnie wymieniać potrawy.
Istnieje również możliwość komponowania menu korzystając ze wszystkich kategorii cenowych tworząc zupełnie alternatywną propozycję. Po takim zabiegu z Państwa strony wyceniamy indywidualnie wybrane pozycje. Jesteśmy otwarci na propozycje dań oraz nieszablonowy zestaw, który chcielibyście Państwo widzieć u siebie na stołach podczas przyjęcia weselnego. Po  otrzymaniu takiej propozycji, przygotujemy atrakcyjną kalkulację.

                                    PROPOZYCJA MENU WESELNEGO: 

Cena – 150,00 zł/os.*
Powitanie: Lampka wina musującego dla Gości oraz chleb z solą dla Młodej Pary
Przystawka: Grillowany kurczak z dodatkiem słodkiego chili na kolorowych sałatach
Zupa: Rosół z makaronem
Danie Główne: Filet z kurczaka w sosie ze złocistych kurek z ziemniakami puree i warzywami gotowanymi
Deser: Panna cotta z sosem malinowym
1 danie ciepłe: Pieczeń wieprzowa z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi
2 danie ciepłe: Barszczyk czerwony z kapuśniaczkiem
Zimny bufet: Tymbaliki drobiowe, śledzie w śmietanie, śledzie w oleju, pomidorki koktajlowe z mozzarellą, roladki z łososia, śliwki w boczku, jajka faszerowane łososiem i czerwonym kawiorem, patery wędlin, patery serów, ryby wędzone (łosoś, pstrąg), koreczki serowo-owocowe), sos (czosnkowy, chrzanowy, słodko-kwaśny).
Napoje gorące: Kawa/mleko/cukier Herbata/cytryna/cukier
Napoje zimne: Soki owocowe Woda mineralna
Napoje gazowane: Pepsi, Pepsi Light, 7UP, Mirinda, Tonic (w butelkach 0,2l)
 
Cena 170,00 zł/os.
Powitanie Lampka wina musującego dla wszystkich gości oraz chleb z solą dla Pary Młodej
Przystawka Łosoś wędzony na sałacie z oliwą i octem balsamicznym Trójkąciki pasztetu z orzechami i żurawiną Płatki kurczaka w occie balsamicznym na kruchej sałacie z melonem i granatem
Zupa Królewski rosół z domowym makaronem lub kołdunami Krem brokułowy z kwaśną śmietaną i prażonymi migdałami Krem pomidorowy z ziołowymi grzankami
Danie główne Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów Duszona szynka w sosie kminkowym Rolada z indyka faszerowana porem i bekonem w sosie ziołowym
Dodatek I Puree ziemniaczane z koperkiem Ziemniaczki piecozne w ziołach Kolorowy ryż
Dodatek II Bukiet warzyw gotowanych Fasolka szparagowa w bułeczce z masełkiem Sałatka ze swieżymi warzywami i sosem vinegret
Deser Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych Lody śmietankowe podane z gorącym musem malinowym Beza Pavlova
Danie ciepłe I Strogonow Placki ziemniaczane z pieczonym karczkiem na kapuście zasmażanej Gulasz z kurczaka w białym winie
Danie ciepłe II Żurek z jajkiem i kiełbasą Kwaśnica na wędzące Czerwony barszczyk z kapuśniaczkiem
Szwedzki bufet Patery serów rodzajowych z orzechami i winogronami, patery wędlin i mięs pieczonych, koreczki caprese, koreczki śledziowe po góralsku, mini tortille mięsne i warzywne, szaszłyki drobiowe z sosem słodko-kwaśnym, tymbaliki drobiowe, marynaty domowe, sałatka jarzynowa, sałatka z kurczakiem, sosy: czosnkowy, chrzanowy, musztardowy, pieczywo mieszane
Słodki kącik Do wyboru 3 rodzaje ciast (np.: szarlotka, sernik, czekoladowe, jogurtowe, makowiec, orzechowe) lub 3 rodzaje mini deserków (np.: tiramisu, panna cotta, creme brule), owoce sezonowe
Napoje  ciepłe Herbata /cukier, cytryna/, kawa /cukier, mleko/
Napoje zimne Woda mineralna, soki owocowe
Napoje gazowane Pepsi, 7up, Mirinda, Tonic (w butelkach 0,2l)
Cena – 195,00 zł/os.  
Aperitif Tartinki bankietowe /mix smakowy/
Powitanie Lampka wina musującego dla wszystkich gości oraz chleb z solą dla Pary Młodej
Przystawka Roladki z indyka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami z dresingiem Szachownica z arbuza i sera feta z szynką parmeńską i jasnym balsamico Roladka z łososia z jajkiem przepiórczym i kawiorem na musie z avocado na chipsie pietruszkowym
Zupa Bulion wołowy z makaronem Krem z białych warzyw z chrupiącym bekonem i grzanką ziołową Krem z leśnych grzybów z pianką tymiankową
Danie główne Rolada schabowa nadziewana kurczakiem marynowanym w tondoori w sosie tajksim Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo – piwno -miodowym Łosoś butterfly  w sosie śródziemnomorskim
Dodatek I Risotto Trio sałatkowe z pomidorkami cherry Grillowane warzywa
Dodatek II Gnocchi Gratin ziemniaczane Kluska śląska
Deser Puszyste tiramisu Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie Deser malibu z białej czekolady
Danie ciepłe I Grillowany filet z kurczaka w sosie kurkowym z grillowaną cukinią i pieczonymi ziemniakami Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonymi pomidorami w sosie szampańskim z dufinkami i marchewką Szaszłyk drobiowy z sosem czosnkowym podany z pieczonym ziemniakiem i sałatką coleslaw
Danie ciepłe II Gulasz myśliwski z kluseczkami Żeberka glazurowane z kluską śląską i pieczonymi buraczkami Pierogi ze szpinakiem i boczkiem
Danie ciepłe III Krem chrznowy z bekonem Zupa cebulowa Krem z cukinii
Szwedzki bufet patery serów rodzajowych z orzechami i winogronami, patery wędlin i mięs pieczonych oraz teriny mięsne, rostbef na ostro, koreczki caprese, koreczki śledziowe po góralsku, mini tortille mięsne i warzywne, śliwka w boczku, voula venty, pieczarki panierowane z sosem czosnkowym, kurczak w occie balsamicznym na rucoli, marynaty domowe, sałatka hawajska, sałatka grecka, sosy: czosnkowy, chrzanowy, musztardowy, pieczywo mieszane
Słodki kącki  Do wyboru 3 rodzaje ciast (np.: szarlotka, sernik, czekoladowe, jogurtowe, makowiec, orzechowe) lub 3 rodzaje mini deserków (np.: tiramisu, panna cotta, creme brule), owoce filetowane
Napoje ciepłe Herbata /cukier, cytryna/, kawa /cukier, mleko/
Napoje zimne Woda mineralna, soki owocowe
Napoje gazowane Pepsi, 7up, Mirinda, Tonic (w butelkach 0,2l)
Cena – 225,00 zł/os.  
Aperitif Tartinki bankietowe /mix smakowy/
Powitanie Lampka wina musującego dla każdego z gości oraz chleb z solą dla Pary Młodej
Przystawka Półgęsek na karmelizowanej czerwonej cebuli Tatar z łososia z kaparami i jajkiem przepiórczym Płatki wołowiny z musem chrzanowym podane na sałatce z rucoli i orzeszkami pini
Zupa Włoska minestrone Zupa rakowa podana ze śmnietanką Krem z dyni z prażonymi płatkami dyni i świeżą kolendrą
Danie główne Filet z sandacza podany na szpinaku  z podgrzybkami Udko z kaczki z chutneyem gruszkowym Stek z polędwicy z blanszowaną cebulą, pieczarką i pomidorkiem cherry duszony w czerwonym winie
Dodatek I Kopytka Ziemniaki pieczone po Krakowsku (cebula, boczek, papryka, kminek, czosnek) Rosti ziemniaczane
Dodatek II Parpadele warzywne Pieczone plastry cukini i pomidorów Mix sałat z sosem vinegret
Deser Gruszka w czerwonym winie z lodami czekoladowymi lub miętowymi Panna Cotta marakujowa Banan w cieście filo z lodami z zielonego pieprzu podany na karmelu
Danie ciepłe I Piecozny udziec wieprzowy na kapuście z wedgesami i chrzanem Filet z okonia z kus kusem i mixem sałat na sosie z trawy cytrusowej Krewetki smażone w masełku czosnkowym i białym winie z bagietką
Danie ciepłe II Polędwiczki drobiowe w cieście piwnym z talarkami ziemniaczanymi z sałatką z pomidora i czerwonej cebuli Sakiewka drobiowa na dwa smaki z sosem malinowym na kolorowym parpadele z kiełkami groszku Biała ryba w panierce panko na mixie sałat z rozetkami ziemniaczanymi w sosie szczypiorkowym
Danie ciepłe III Zupa meksykańska Zupa serowo-cebulowa Żurek w czarce chlebowej
Szwedzki bufet Patery serów rodzajowych z orzechami i winogronami, patery wędlin i mięs pieczonych oraz teriny mięsne, rostbef na ostro, koreczki caprese, koreczki śledziowe po góralsku, mini tortille mięsne i warzywne, śliwka w boczku, voula venty, pieczarki panierowane z sosem czosnkowym, kurczak w occie balsamicznym na rucoli, pierożki von ton, koktalj z krewetek, marynaty domowe, sałatka hawajska, sałatka grecka, sosy: czosnkowy, chrzanowy, musztardowy, pieczywo mieszane
Słodki kącik Do wyboru 3 rodzaje ciast (np.: szarlotka, sernik, czekoladowe, jogurtowe, makowiec, orzechowe) lub 3 rodzaje mini deserków (np.: tiramisu, panna cotta, creme brulee), owoce filetowane
Napoje ciepłe Herbata /cukier, cytryna/, kawa /cukier, mleko/
Napoje zimne Woda mineralna, soki owocowe
Napoje gazowane Pepsi, 7up, Mirinda, Tonic (w butelkach 0,2l)

 *Pakiet nie podlega rabatom. 

                                                  MENU DZIECIĘCE: 

Z myślą o najmłodszych uczestnikach przyjęcia oferujemy również menu dziecięce (2-10 lat).

Menu dziecięce.
Zupa: Rosołek z makaronem
Danie główne: Fileciki z kurczaka z domowymi frytkami lub ziemniaczkami z surówką z marchewki i jabłka
Deser: Sałatka owocowa z lodami i bitą śmietaną
Napoje gorące: Herbata/cukier/cytryna
Napoje zimne: Soki owocowe/woda mineralna
Napoje gazowane: Pepsi, 7up, Mirinda, Tonic (w butelkach 0.2l)

 

                                                           GRILL

Istnieje możliwość wymiany I dania ciepłego na grilla w którego skład mogą wybrać Państwo 5 składników do których dodajemy 2 sałatki oraz sosy i pieczywo. Jeżeli chcieliby Państwo zamówić grilla jako dodatkowe danie cena od 25,00 zł/os.

Grill
Kiełbasa Filet z kurczaka
Karkówka Skrzydełka na ostro
Szaszłyki drobiowo-warzywne Plastry boczku
Kaszanka Ziemniaki w mundurkach
Oscypek z żurawiną Warzywa grillowane

 

Restauracja Grube Ryby
ul. Śląska 57, 32-080 Zabierzów
tel. +48 512 36 36 34
www.gruberyby.pl